Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Η Αλήθεια για τους Συμβασιούχους

 

Πώς και γιατί η ΑΚΕ, ΕΜΠΑΙΖΕΙ διαρκώς όλους τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ! Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ!

 

Συναδέλφισσες/οι

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Πρωθυπουργός της χώρας καλούσε τους Υγειoνομικούς να εργαστούν στο ΕΣΥ και να το στηρίξουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19.

Χειροκρότησε τους ήρωες  από τα μπαλκόνια και υποσχέθηκε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Επίσης, υποσχέθηκε και την ένταξη των Υγεινομικών στα ΒΑΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός τότε δεν είπε ότι θα πάρουν μόρια για  το ΑΣΕΠ. Δεν είπε για αντισυνταγματικό κώλυμα. Υποσχέθηκε ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.

Με την κήρυξη του τέλους της πανδημίας ήρθε η λυπητερή για τους εργαζόμενους συμβασιούχους. Οι ιθύνοντες άρχισαν να ψάχνουν νομική φόρμουλα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων covid και αποφάσισαν την αυξημένη μοριοδότηση με τους χρονοβόρους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Όμως τα τεράστια κενά στα Νοσοκομεία παραμένουν. Επίσης, η υπόσχεση για ένταξη στα ΒΑΡΕΑ παραπέμφθηκε στις καλένδες!

Εμείς είπαμε ότι είναι εφικτή η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο ΕΣΥ και ότι απαιτείται πολιτική βούληση. Κοιτάμε όλους τους Συμβασιούχους στα μάτια και τους λέμε πως δεν υπάρχει κώλυμα από το άρθρο 103 του Συντάγματος!

Η ΑΚΕ λέει ΨΕΜΑΤΑ όπως σας έλεγε και τότε.

Υπάρχουν πρόσφατες αποφάσεις Ελληνικών Δικαστηρίων που δικαιώνουν τους συμβασιούχους covid διότι  καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Τα Μονομελή Πρωτοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης που εξέτασαν αυτές τις προσφυγές έκριναν και αποφάσισαν πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΩΛΥΜΑ από το Άρθρο 103 εδαφ. 7 και 8 του Συντάγματος.

Για τους 302 συμβασιούχους covid του Δήμου Αθηναίων, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αναγνώρισε ότι συνδέονται με το Δήμο Αθηναίων με σύμβαση ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ και υποχρέωσε τον Δήμο να αποδεχτεί τις υπηρεσίες τους. Χαράς ευαγγέλια για τους εργαζόμενους!

Εμείς να ξεκαθαρίσουμε ότι ΔΕΝ προτρέπουμε τους Συμβασιούχους να προσφύγουν στα Δικαστήρια.

ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

 Απαιτούμε να υπάρξει πολιτική βούληση για να λήξει το θέμα!

Καλούμε και εγκαλούμε τον Πρωθυπουργό να τηρήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τις υποσχέσεις του. Για πάψει η ομηρία των Συναδέλφων και το καθεστώς ανασφάλειας.

ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, υπάρχει κατάχρηση στη χρησιμοποίηση διαδοχικών συμβάσεων από τον εργοδότη (Δημόσιο) που επιβάλλεται η λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, προκειμένου να εξαλειφθούν οι συνέπειες της παράβασης  της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ (Συμφωνία πλαίσιο για την εργασία ορισμένου χρόνου).

Στους  συναδέλφους της ΑΚΕ απλώς θα τους πούμε να πάψουν να κάνουν τεμενάδες στην Κυβέρνηση και να συστρατευτούν στον αγώνα για δικαίωση των Συμβασιούχων Συναδέλφων!

 

Πάτρα, 12/12/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.